Referenca: 2804

Gruaja e fotografit, Enkelejd Lamaj (ebook falas)

"Historia e gruas së fotografit” është emri me të cilin e njohin të gjithë, ato pak herë që e përdorin, por, në të vërtetë, ajo është edhe historia e vetë fotografit, ose më saktë, është historia e teorisë së tij mbi rëndësinë e gjërave të vogla.
0 Lekë
More
Në gjendje

Referenca: SKU000001

Botuesi: Mitrush Kuteli

Tregime të moçme shqiptare, Mitrush Kuteli

Përrallat e treguara nga Mitrush Kuteli përbëjnë pjesën më të rëndësishme të letërsisë shqiptare, një frymëzim për një numër të madh veprash të tjera letrare që pasuan përgjatë dekadave. Tregime të Moçme Shqiptare përbën një klasik të të gjitha kohërave.
630 Lekë 700 Lekë
More
Në gjendje

Referenca: SKU001740

Botuesi: UET Press

Enver Hoxha, Blendi Fevziu

Për shumë vite me radhë Enver Hoxha i imponoi historisë versionin e tij. Ai rezulton i paturpshëm për t'i transformuar ngjarjet, për t'i fshirë ose zhdukur personazhet dhe për të ngritur në histori një protagonist të vetëm: atë vetë.
1 350 Lekë 1 500 Lekë
More
Ne gjendje

Referenca: SKU000660

Botuesi: Onufri

Prilli i thyer, Ismail Kadare

Duke lexuar "Prillin e thyer" kuptohet lehtësisht përse dhe me çfarë force Ismail Kadare është pasionuar për tragjedinë dhe për dy përfaqësuesit më të shquar të saj, Shekspirin dhe Eskilin. "Miku, besa dhe gjakmarrja janë rrotat e mekanizmit të tragjedisë antike, dhe të futesh në mekanizmin e tyre është të shikosh mundësinë e tragjedisë."
900 Lekë 1 000 Lekë
More
Në gjendje
Të gjithë artikujt më të shitur
  • Çmim i zbritur
Shihemi në gusht, Gabriel García Marquez
  • Shihemi në gusht, Gabriel García Marquez

Shihemi në gusht, Gabriel García Marquez

Onufri

Çdo vit në gusht, Ana Magdalena Bach-u merr tragetin për në ishullin ku është varrosur e ëma, që t’i çojë lule në varr. Këto udhëtime kthehen në një ftesë të papërballueshme për t’u shndërruar në një tjetër njeri gjatë një nate në vit.

1 500 Lekë
1 350 Lekë Ruaj 10%
Sasia
Në gjendje

Përshkrimi

Titulli:Shihemi në gusht
Origjinali:En agosto nos vemos
Kategoria: Roman
Autori:Gabriel García Marquez
Përktheu: Mira Meksi
Botues: Onufri
Viti: 2024
Fq. 144
Pesha: 0.320 kg
ISBN: 978-9928-391-96-4
Ky libër është në gjuhën shqipe

Mbi librin

Çdo vit në gusht, Ana Magdalena Bach-u merr tragetin për në ishullin ku është varrosur e ëma, që t’i çojë lule në varr. Këto udhëtime kthehen në një ftesë të papërballueshme për t’u shndërruar në një tjetër njeri gjatë një nate në vit.

I shkruar në stilin e pagabueshëm dhe magjepsës të García Márquez-it, romani “Shihemi në gusht” është një himn për jetën, për qëndresën e kënaqësisë pavarësisht ikjes së kohës dhe për dëshirën femërore. Një dhuratë e papritur nga njëri prej shkrimtarëve më të dashur të gjuhës spanjolle.

Detajet e librit
9789928391964
9789928391964
Bashkëngjitje
Shkarkime
KATËR HAPA PER TE POROSITUR

Udhëzues i shkurtër mbi procesin e porositjes së librave nëpërmjet faqes tonë.

Shkarkime (292.13KB)
16 libra të tjera në këtë kategori:

Botuesi: Botimet Dudaj

Lumturia e ujkut, Paolo Cognetti

Në përmbyllje të një marrëdhënieje të gjatë, Faustoja kërkon strehë mes shtigjeve të rrahura kur ishte fëmijë. Në Fontana Fredda takon Babetën, edhe ajo ikur nga sytë këmbët prej Milanos shumë kohë më parë, që i propozon të nisë punë si kuzhinier në restorantin e saj mes skiatorëve të pistës së vogël dhe punëtorëve të teleferikut.
810 Lekë 900 Lekë
More
Në gjendje

Referenca: SKU002028

Botuesi: West Print

Lexoni trupin tuaj, Wataru Ohashi

“Njerëzit gjithmonë më pyesin, si mund të jem i/e lumtur? Ose, si mund të gjej atë që me të vërtetë dua të bëj në jetë? Unë i them: ti je aktualisht i ulur mbi përgjigjen që po kërkon. Sekretet e jetës janë të shkruara në trupin tënd.” —Ohashi
1 080 Lekë 1 200 Lekë
More
Ne gjendje

Imja, Alban Dano

Rrëfimi ka tone romantike meqë vërtitet rreth marrëdhënies me një vajzë që personazhi njeh në kompani, pavarësisht se nuk është një histori e mirëfilltë dashurie.
1 080 Lekë 1 200 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Pegi

Gënjeshtra e parë, Mitch Albom

I rrëfyer nga zëri i së Vërtetës, “Gënjeshtra e parë”, është një histori e pakohë për fuqinë e dashurisë për të na shëlbyer, pavarësisht se sa e fajësojmë veten për gabimet tona.
1 080 Lekë 1 200 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Bota Shqiptare

Fuqia e një më shumë, Ed Mylett

Përveç njohurive të reja mbi tema të rëndësishme, si lidershipi, menaxhimi i kohës, zakonet dhe përcaktimi i qëllimeve, autori shtjellon koncepte të reja dhe të veçanta mbi të menduarit e së pamundurës, jetesën brenda matricës, barazinë, besimin dhe lutjet si dhe pse duhet t'i përqafosh dhe mirëpresësh shqetësimet e jetës.
1 080 Lekë 1 200 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Pika pa Siperfaqe

Simulakra dhe simulim, Jean Baudrillard

Sipas Baudrillard-it përvoja jetësore bashkëkohore zhvillohet e gjitha jo më në realitet (perandoria ka rënë dhe është zhdukur), por në hiperrealitet, domethënë një rrjetë simbolesh të rrënjosura në të tjera simbole, pa asnjë kontakt me “realitetin”, i cili tashmë është zhdukur përfundimisht.
900 Lekë 1 000 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Dukagjini

Eshtërrojtësi, Marios Mihailidhis

Vepra e Mihailidhisit është e pasur me karaktere dhe histori të thella në aspektin emocional, shpesh duke përfshirë aspekte të shoqërisë dhe të jetës së përditshme, por gjithashtu duke i dhënë rëndësi ekzistencës njerëzore dhe ndërveprimeve të individit me botën që e rrethon.
720 Lekë 800 Lekë
More
Në gjendje

Njeriu buzë lumit, Agron Tufa

Atdhe m’u bënë idetë që i ngroh ëmbël në klloçkë me kurmin e mërdhirë, në folenë më të lartë të kavakut dimëror, të zhveshur, pilirak – si një klithmë me penel mes trishtimit fusharak.
900 Lekë 1 000 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Botimet Dudaj

Tazmania, Paolo Giordano

Të ardhmen që dëshirojmë dhe së cilës i druhemi, atë që s’do ta kemi, që mund ta ndryshojmë, që po ndërtojmë. Frika dhe befasimi nga humbja e kontrollit janë ndjenja të kohës sonë, dhe zëri i ngrohtë i Paolo Giordano-s di ta tregojë si askush tjetër.
1 170 Lekë 1 300 Lekë
More
Në gjendje
Ndoshta mund të pëlqejë edhe

Jeto për ta treguar, Gabriel Garcia Marquez

Në këtë vëllim të parë të trilogjisë së planifikuar, Gabriel García Márquez, nis të tregojë historinë e jetës së tij. Jeto për ta treguar, përfshin jetën e Márquez, nga lindja në vitin 1927, te fillimi i karrierës si shkrimtar, e më pas në vitet 50', kur i propozoi gruas e cila do të bëhej bashkëshortja e tij.
1 350 Lekë 1 500 Lekë
More
Në gjendje