Kategoritë

Botuesit

Autorët

Dimensioni i perjetimit dhe perceptimit ne arkitekture, Albert Mustafa Shihe të plotë

Dimensioni i perjetimit dhe perceptimit ne arkitekture, Albert Mustafa

Trajtimi i arkitekturës në dimension më tepër shpirtëror e emocional, siç është dimensioni i përjetimit dhe perceptimit në arkitekturë, është thelbi i këtij libri. Hapësira arkitektonike dhe mënyra se si e perceptojmë atë, si dhe përjetimi i kësaj hapësire, janë indikatorë të fuqishëm në jetën e njeriut.

Info shtesë

Disponueshëria: Në gjendje

$11.27

Me ulje çmimi!

-20%

$14.09

Titulli: Dimensioni i përjetimit dhe perceptimit në arkitekturë
Gjinia: Arkitekturë, art
Autori: Albert Mustafa
Shtëpia botuese: Dituria
Viti: 2018
Fq. 180
Pesha: 0.201 kg.

Mbi librin

Trajtimi i arkitekturës në dimension më tepër shpirtëror e emocional, siç është dimensioni i përjetimit dhe perceptimit në arkitekturë, është thelbi i këtij libri. Hapësira arkitektonike dhe mënyra se si e perceptojmë atë, si dhe përjetimi i kësaj hapësire, janë indikatorë të fuqishëm në jetën e njeriut. Prandaj, këto dy çështje janë trajtuar jo vetëm në rrafshin arkitektonik, por edhe në atë filozofik, psikologjik e emocional.

Çfarë është perceptimi si dukuri, psikologjia e perceptimit dhe emocionit, gjuha shprehëse e arkitekturës, dimensioni njerëzor në arkitekturë, mekanizmat për perceptimin e hapësirës, elementet frymëzuese në një hapësirë arkitektonike, si dhe arkitektura si burim kënaq ësie, janë disa nga këndvështrimet që trajtohen në këtë libër.

Shembujt e përdorur synojnë të mbështesin dhe pasqyrojnë pjesën filozofike dhe teorike të problemit, në mënyrë që thelbi i çështjes të përcillet te lexuesi, sidomos te studentët e arkitekturës. Pra, është shumë e rëndësishme që të kuptohet e vlerësohet edhe roli emocional i arkitekturës.