• Banner

Lista e librave të autorit ose përkthyesit Ismail Kadare

Janë 98 libra.

Je duke parë 13 - 24 nga 98 artikull(j)

Botuesi: Vintage

The Palace of Dreams, Ismail Kadare

Inside, the dreams of every citizen are collected, sorted and interpreted in order to identify the 'master-dreams' that will provide the clues to the Empire's destiny and that of its Monarch. An entire nation's consciousness is thus meticulously laid bare and at the mercy of its government...

Çmimi 1 500 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Vintage

The Pyramid, Ismail Kadare

So the Pharaoh agrees to the construction of a pyramid colossal beyond imagining, an edifice that crushes dozens of people as each block is added and which inexorably drains the lifeblood from the country. As Egypt builds its monument to death, its neighbours plot and gloat…

Çmimi 1 500 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Vintage

Spring Flower, Spring Frost, Ismail Kadare

Old terrors are dredged up from the shipwreck of history. And ultra-explosive state secrets are threatening to flood the entire nation. Mark, an artist, finds the peaceful rhythms of his life turned upside down by ancient love and modern barbarism and by the particular brutality of a country surprised and divided by its new freedom.

Çmimi 1 460 Lekë
More
Në gjendje

Botuesi: Vintage

The Traitor’s Niche, Ismail Kadare

But as he travels through obscure and impoverished territories, he makes money from illicit side-shows, offering villagers the spectacle of death. The head of the rebellious Albanian governor would fetch a very high price.

Çmimi 1 460 Lekë
More
Në gjendje

The Doll, Ismail Kadare

 Yet despite her youthful nature, she is not without her own enigmas. Most of all, she fears that her intellectual, radical son will exchange her for a superior mother when he becomes a famous writer.

Çmimi 1 460 Lekë
More
Në gjendje

Referenca: SKU000888

Botuesi: Onufri

Vepra 3, Ismail Kadare

Titulli fillestar i romanit "Rrethimi" ka qenë "Daullet e shiut". Në botimin e parë, 1970, me qëllim për të theksuar praninë shqiptare në vepër, u propozua titulli "Kështjella." Ndërkaq, në botimin francez, më 1971, doli me titullin origjinal "Daullet e Shiut", me të cilin u njoh në shumicën e përkthimeve të tjera.

Çmimi 1 250 Lekë
More
Në gjendje

Referenca: SKU000644

Botuesi: Onufri

Vepra 2, Ismail Kadare

"Gjenerali i ushtrisë së vdekur", me të cilin hapet vëllimi i dytë i veprës së Kadaresë, është kujtuar për një kohë të gjatë si romani i parë i tij. Ky roman, falë të cilit autori i ri fitoi njohje ndërkombëtare, u botua më 1963, duke njohur më pas ribotime të shumta.

Çmimi 1 250 Lekë
More
Në gjendje

Referenca: SKU000643

Botuesi: Onufri

Vepra 1, Ismail Kadare

Në këtë vëllim të parë, me të cilin hapet korpusi i veprës së Kadaresë, përfshihen krijime në prozë të periudhës së hershme të krijimtarisë së tij. Ndërsa romani i parë i tij, "Qyteti pa reklama", i shkruar në Moskë në vjeshtën e vitit 1959, kur autori ishte 23 vjeç.

Çmimi 1 250 Lekë
More
Ne gjendje

Kadare, Vepra e plotë, vol. 5

Romani "Dimri i vetmisë së madhe" u shkrua më 1971, për t'u botuar një vit më pas. Ai duhej të ishte libri i dytë i triptikut "Koha e grindjes", një sagë bashkëkohore mbi tre acarimet e Shqipërisë komuniste me ish – aleatët e saj, komunistët jugosllavë, më pas me ata sovjetikë e së fundi me maoistët kinezë.

Çmimi 1 250 Lekë
More
Ne gjendje

Botuesi: Onufri

Mosmarrëveshja, Ismail Kadare

Si veteran i gjymtuar pas prerjes, që u përmend në krye të kësaj sprove, ai himn do të avitej me drojë te sheshi i kombeve, përballë himnit të Europës, muzikës së Bethovenit dhe fjalëve të Schiler-it për vëllazërimin e popujve, me tagrin për t'i dhënë zërin dhe arsyet e Shqipërisë.

Çmimi 1 200 Lekë
More
Ka mbaruar