Periudha e komunizmit

Information

Periudha e komunizmit
Libra, studime, kujtime dhe biografi historike mbi periudhen e komunizmit shqiptar.

Periudha e komunizmit Janë 55 produkte.

për faqe
Jeni duke parë 49 - 55 nga 55 artikuj
 • $16.90 $21.13 -20% Në gjendje

  Ky botim i zotit Kaloçi është shumë i rëndësishëm, jashtëzakonisht i rëndësishëm. I gjithi është libër denoncimesh, raportesh të fshehta, përgjimesh. Shkrimtarët që denoncuan kolegët duhet të tërhiqeshin. Hapja e dosjeve, një proces i vonuar. Unë kam vite dhe jo vetëm unë, por edhe të tjerë që kërkojmë të zbulohet e vërteta e arkivave të fshehta.

  $16.90 $21.13 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $11.27 $14.09 -20% Në gjendje

  Publikimi i plotë i dosjes nga UET Press së Velos është ndoshta biografia më e mirë që ai do të ketë ndonjëherë, realizuar nga ata që kërkonin ekzekutimin e tij. Nga dokumenti i parë deri tek i fundit (106), ju do të shihni ngjarje e njerëz që bënë jo vetëm historinë e jetës së Velos, por dhe historinë e artit shqiptar nën komunizëm.

  $11.27 $14.09 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $13.52 $16.90 -20% Ne gjendje

  Në këtë vëllim janë përmbledhur artikuj rreth problemeve të historisë, gjuhësisë, fesë dhe letërsisë në Shqipëri, të shkruara nga autorë si: Joachim Marzinger, Stefan Schumer, Oliver Jeans Schmitt, Markus Koller, Nathalie Clayer, Bernd Fischer, Michael Schmidt – Neke, Robert Pichler, Stephanie Schwandner – Sievers, Robert Elsie, Noel Malcolm, Peter Bartl...

  $13.52 $16.90 -20%
  Ulje çmimi!
  Ne gjendje
 • $10.14 $12.68 -20% Në gjendje

  Qëllimi i këtij punimi është të kapërcejë dikotomitë e pranishme në literaturën akademike dhe eseistikën e deritanishme mbi historinë e periudhës komuniste në Shqipëri. Realiteti njerëzor, ashtu si edhe spektri i ngjyrave, nuk është dhe nuk do parë bardhë e zi.

  $10.14 $12.68 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $11.27 $14.09 -20% Në gjendje

  Studimi i këtyre të dhënave të nxjerra nga autori nga arkivat e ish – Jugosllavisë në Beograd, jo vetëm që hedhin dritë të re mbi marrëdhëniet shqiptaro – jugosllave të asaj periudhe, por ri – interpretojnë politikën e jashtme të Shqipërisë në vitet e para pas Luftës së Dytë Botërore dhe qëllimin e Enver Hoxhës në politikën e jashtme jo vetëm në lidhje me...

  $11.27 $14.09 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $11.27 $14.09 -20% Në gjendje

  Çdo shqiptar, i cili një pjesë të mirë të jetës e ka kaluar në diktaturë, i kujton fare mirë grupet e “turistëve” të rinj të Europës veriore që shpesh, si pjesë e grupeve m – l, silleshin rrotull Shqipërisë në vitet 70’, nëpër kantieret e mëdha të socializmit, të preknin “sukseset” e planeve pesëvjeçare.

  $11.27 $14.09 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
 • $16.90 $21.13 -20% Në gjendje
  I ri

  Libri përbën një vëzhgim mbi lirinë e fjalës publike në Shqipërinë totalitare. Për lexuesit besnikë të autorit si dhe për kë është i paduruar të njihet me të, më poshtë ju propozojmë një fragment të përzgjedhur nga ne.

  $16.90 $21.13 -20%
  Ulje çmimi!
  Në gjendje
Jeni duke parë 49 - 55 nga 55 artikuj