Shpella e piratëve në botimin e dhjetë

15
5554


Shpella e pirateve, Petro Marko (foto)Shpella e piratëve ështe një nga romanet e mirënjohura
të shkrimtarit tonë të dashur Petro Marko. Ky roman është dramatizuar dhe inskenuar në disa variante dhe ndonëse libri është botuar për herë të parë në vitin 1964, nga ish Shtëpia botuese “Naim Frasheri”, ne mundëm ta nxjerrim në faqen tonë vetëm në ribotimin e tij të dhjetë.

Përmbajtja e romanit është shpërndarë në pesë pjesë. Pjesa e parë ka dy tituj “Tregimi i Niko Dabos” dhe “Përleshja me peshkaqenin”.Ndërsa pjesa e dytë mbanë titujt “Zbulimi i një fshehtësie shekullore”, “Gjonbaba! Gjonbaba!” dhe “Lolua – Gjonbaba!. Në pjesen e tretë paraqiten titujt “Përgatitja”, “Në sulm për futje në shpellë”, “Në detin e shpellës” dhe “Viti 999!”. Pjesa e katërt fillon me titullin “Emri i Rusman el Namsurit” vazhdon me “Gjonbiri” dhe përfundon me titullin “Gjonipi”. Pjesa pestë dhe e fundit, ka pesë tituj. Fillon me titullin “Kthimi i humbjes”, vazhdonë me “Lundërthyes në skëterrë!”, “Zbulime tjera”, “Zëri i jetës” dhe përfundon me “Në krye Delfini i pionierëve!”.

Këtu do të gjeni një listë më të plotë të librave të që disponojmë nga Petro Marko.

Biografi e shkurtër: Petro Marko

 • Lulja e Kuqe

  Po pse nuk mund ta gjej pjesen e dy-t me nevojitet shum ?

  • elvisi

   na vjen keq por nuk e disponojme elektronikisht.

 • ilirida

  duhet ta ritregoni kete veper te bukur te petro markos….

 • Nesa

  ke te drejt sabahate nuk po mund ta gjejë pjesen e dytë…po me nevojitet ne shkoll…per ta shruar kete lektyr amo pjesa e 2 nuk eshte

 • sabahate

  liber shum i mire po nuk mund ta gjeje edhe pjesen e dytee … liber shum i mire i kisha sugjeru te gjithe femijet ta lexojne kete liberr sepse eshte shum i miree ka tema shum interesantee ju ppershendes te gjith qe e kemi dhe qe do ta lexoni kete liberr

 • ywesa

  ky liber eshte shume i mire po nese ka munsi me na qite edhe pjesen e 2 3 4 5 sepo na vyn me ba referat

  • Pershendetje,
   na vjen keq por nuk e disponojme librin ne ate format dhe normalisht do t’ju duhet ta blini ose merrni hua nga biblioteka publike.

 • leutrim

  un dua ta blej librin shpella e thesarit por nuk po mund ta gjej a mund te me ndihmoni

 • ardi

  ku liber me pelqne shum sepse eshte i mbrekullueshem dhe eshte nje lirer qe tregon githqka

 • na vjen keq por duhet te blini librin.

 • yllka

  une kam lexuar shum libra po ashtu edhe veroren po shpellen e pirateve do ta lexoj tani

 • argjenda

  a mund te shkruani diq per librin ‘Verorja’.

 • argjenda

  ky eshte nje liber shum i mir per femijet sidhe eshte edhe nje liber i mir qe quht ‘shpella e thesarit’ edhe ay liber ehte shum i bukur .. ju pershendes .