5 Shtator, 2023

“Ideja e patriotizmit nuk është shumë e fortë te unë. Atdheu im është atdheu i Çehovit, Bethovenit, Velasquez, shkrimtarë që unë pëlqej, piktorë dhe artistë që unë admiroj.”

——

Shkrimtari portugez António Lobo Antunes u bë 81 vjeç. Ai konsiderohet një kandidat i përjetshëm i Çmimit Nobel në Letërsi dhe, sipas asaj që ka thënë vetë, ai jeton vetëm për librat. I arsimuar si psikiatër, Antines prodhon libra me një shpejtësi trullosëse. Ai ka publikuar 37 libra deri më sot, 31 prej të cilëve janë romane. Librat e tij, të cilat janë të pasura me metafora dhe imagjjnatë shumëngjyrëshe, janë përkthyer në 60 gjuhë.

Lexo më shumë:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>