Rudiard Kipling frymëzon emrin e krokodilit prehistoric

0
469

kiplingNjë specie e re e zbuluar nga një krokodil prehistoric mori emrin e shkrimtarit Rudyard Kipling. Specimeni vlerësohet se është 130 milionë vjet i vjetër dhe tashmë do të quhet Goniopholis Kiplingi. Ai u zbulua në një park të epokës Jurasike në vitin 2009.

Emrin e mori për respekt të entuziazmit të shkrimtarit për shkencat e natyrës. Kipling ka shkruar mes të tjerash edhe kryeveprën Libri i Xhunglës. Ai jetoi mes viteve 1865 dhe 1936. Libri i tij u përshtat për shumë filma dhe zakonisht u bë referencë letërsisë për fëmijë.