Ribotohet kryevepra e Petro Markos: Intervistë me vetveten (Retë dhe gurët)

0
953

Petro Marko (foto)Së fundmi, ka dalë sërish në treg kryevepra e Petro Markos: Intervistë me vetveten (Retë dhe gurët). Pas një mungese mbi 1 vjeçare, botuesi e ka botuar sërish për të gjithë adhuruesit e Petros dhe letërsisë shqiptare në përgjithësi.

Fragment nga libri

Interviste me vetveten (rete dhe guret), Petro MarkoThonë se gurët e mëdhenj atje poshtë në Shënmëri, janë burrat që janë kthyer dhe kanë vdekur në vend. Po të jesh trim dhe zëmërbardhë e po të shkosh andej natën, i dëgjon të dëftojnë historitë e tyre. Po të jesh frikacak e zemërlig, nuk i dëgjon dot. Kurse ata burra që kanë ikur dhe kanë vdekur në kurbet janë bërë re… Vijnë qajnë dhe ikin. Dhe mbi spitharët më poshtë, afër bregut mblidhen lotët e tyre siç mblidhet uji i shiut… 

Treguar nga Mama Mille

Këtu do të gjeni një listë më të plotë të librave të që disponojmë nga Petro Marko.

Biografi e shkurtër: Petro Marko