Poezi, W.H. Auden

0
372

1 Shtatori 1939

W.H. Auden

Gjithçka që kam është një zë

Për të zhbërë gënjeshtrat palë-palë,

Gënjeshtrën romantike në mendje

Të njeriut sensual në rrugë

Dhe gënjeshtrën e Autoritetit

Ndërtesat e të cilit shpojnë qiellin:

Nuk ka diçka të tillë si Shteti

Dhe askush nuk ekziston më vete;

Uria nuk lejon zgjedhje

Për shtetasin apo policin;

Ne duhet të duam njëri-tjetrin ose të vdesim.