Për çfarë flet romani Tre Shokët, Erih Maria Remark

0
102
Kliko këtu për ta porositur

Viti 1928. Në rrethinat e një qyteti të madh gjerman, tri burra të rinj po nxjerrin jetesën me vështirësi. Të rinj të armatosur rëndë kapardisen rrugëve. Agresiviteti, varfëria dhe dhuna gjenden gjithkund. Për këta të tre miqësia është i vetmi shpëtim nga kaosi përreth tyre. Pastaj më i riu prej tyre bie në dashuri dhe sjell në shoqëri një grua të re, e cila do të bëhet shoqe gjithashtu, ndërsa miqësia testohet në mënyra që ata as që i imagjinonin.

Shkruar me të njëjtën thjeshtësi përmbytëse dhe në të njëjtën mënyrë të drejtëpërdrejtë që bëri romanin Asgjë të Re nga Fronti i Perëndimit një libër klasik, Tre shokët portretizon madhështinë e shpirtit njerëzor të manifestuar përmes personazheve që kërkojnë burimet e tyre të brendshme për të jetuar në një botë të vështirë që nuk u krijua nga ta, por në të cilën ata duhet të mbijetojnë.