• Kreu
  • /
  • Blog
  • /
  • Për çfarë flet romani Spiunia nga Paulo Coelho

Për çfarë flet romani Spiunia nga Paulo Coelho

Nga: Liu i Cakut28 Qershor, 2021

Mata Hari

Krimi i saj i vetëm? Ajo ishte grua e pavarur.

Kur Mata Hari shkoi në Paris, ajo nuk kishte asnjë grosh në xhep. Por brenda pak muajve u bë gruaja më e famshme e qytetit.

Si kërcimtare, ajo tronditi dhe kënaqi shikuesit; si kurtizane, ajo magjepsi më të pasurit dhe më të pushtetshmit e kohës së saj. Por paranoja ishte ajo që shkatërroi një vend në gjendje lufte ndërsa stili i jetesës së saj e vendosi Mata Harin nën shënjestër. Në vitin 1917, ajo u arrestua në dhomën e saj të hotelit në Champs Elysees, dhe u akuzua për spiunazh.

E treguar me zërin e Mata Harit përmes letrës së saj të fundit, Spiunia është historia e paharrueshme e një gruaje që guxoi të sfidojë normat e shoqërisë dhe e pagoi këtë me çmimin më të  lartë.

Librin e gjeni Spiunia, Paulo Coelho:

Libra të tjerë nga Paulo Coelho në shqip dhe anglisht i gjeni këtu:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Leila Slimani, marokenia e parë që ka fituar çmimin Goncourt

Tonio Kregëri dhe konflikti mes të jetuarit dhe artit

Për çfarë flet novela Dubrovski e Pushkinit

Për çfarë flet romani Alef nga Paulo Coelho