• Kreu
  • /
  • Blog
  • /
  • Për çfarë flet novela Dubrovski e Pushkinit

Për çfarë flet novela Dubrovski e Pushkinit

Nga: Liu i Cakut25 Qershor, 2021

Një nga veprat më ngacmuese të Pushkinit, novela Dubrovski ndjek aventurat e një aristokrati të kthyer në bandit dhe skemën e tij të rrezikshme për hakmarrje.

Dubrovski është i biri i një pronari tokash, pronat e të cilit janë konfiskuar nga një gjeneral i korruptuar. Pasi i ati i tij vdes, shërbyesit e tij besnikë djegin shtëpinë e tij të lindjes duke e shtyrë Dubrovskin drejt krimit. Por për të arritur qëllimin e tij final, hakmarrjen për të atin, ai duhet të përdorë mjete më të rafinuara se sa banditizmi.

Librin mund ta gjeni këtu:

Lexo më shumë:

Dama maç

E bija e kapitenit, A. S. Pushkin

Ditari sekret 1836-1837, A. S. Pushkin

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Leila Slimani, marokenia e parë që ka fituar çmimin Goncourt

Për çfarë flet romani Spiunia nga Paulo Coelho

Tonio Kregëri dhe konflikti mes të jetuarit dhe artit

Për çfarë flet romani Alef nga Paulo Coelho