Një fëmijë që lexon, është një fëmijë i lumtur!

Nga: Admin28 Maj, 2008

Përshëndetje miq të librit,

femije qe lexon (foto)Afrimi i 1 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, është sigurisht një kohë ku çdo fëmijë ka të drejtë të festojë dhe gëzojë së bashku me familjen dhe të afërmit. Në këtë kohë, mbase edhe ju si prind apo i afërm i një fëmije, jeni duke menduar se çfarë do të bëni me këtë rast. Ndoshta, ju keni menduar për të blerë ndonjë lodër ose po planifikoni ndonjë aktivitet të veçantë së bashku me fëmijën, në mënyrë që ai apo ajo ta festojë sa më bukur. Por, ne këtu te Shtëpia e Librit jemi të bindjes se “një fëmijë që lexon, është një fëmijë i lumtur”!

Ne besojmë se libri nuk është thjesht burim njohurish apo barrë nga mësimet. Ne besojmë që ai mbart në vetvete shumë vlera dhe dimensione të cilat shkojnë përtej kufizimeve kohore apo edhe vetë imagjinatës tonë. Libri është në gjendje ta përcjellë mendjen dhe shpirtin e fëmijës përtej horizonteve fizike dhe mendore në vende me lumturi dhe kënaqësi të pastër.

Prandaj, për t’ju ardhur sado pak në ndihmë, ne menduam t’ja u lehtësonim sado pak mundimin duke bërë një Ulje me 10%për çdo libër brenda seksionit: Letërsia për fëmijë.

Kjo ofertë është e vlefshme për të gjithë librat me puzzle (figurat që formohen me pjesë) të cilët janë veçanërisht të përshtatshëm për fëmijët e moshave 2-6 vjeç si një mënyrë praktike që ndihmon në zhvillimin e aftësive krijuese, organizative dhe koordinuese për fëmijët e kësaj moshe.

Gjithashtu, për më të rriturit ju ftojmë të konsideroni librat e mrekullueshëm të autorëve shqiptarë si Gaqo Bushaka (me Serinë e Cufos), Virgjil Muçi (me përmbledhjen e përrallave shqiptare), etj. Si dhe tituj të mirënjohur nga autorë të huaj si p.sh. librat e autorit Michael Ende (Xhim Kopsa, Historia pa mbarim), Oskar Uajld (Princi i lumtur, Portreti i Dorian Greit), Daniel Defoe (Robinson Kruzo), Seria “Kryezoti i Unazave”, Libri i Xhungles, David Koperfild, Aladini dhe llampa magjike, etj..

Ju kujtojmë se kjo ofertë është e vlefshme deri në datën 10 qershor, prandaj ju ftojmë që deri atëherë të konsideroni mbi 60 tituj të ndryshëm botimesh për fëmijë të të gjitha moshave.

Ju mirëpresim në çdo kohë,

Shtepia e Librit.com – libra shqip ne internet

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Të rejat nga bota e librit, shtator 2020

Një rrugicë

Të rejat nga bota e librit, korrik 2020

Doli në qarkullim botimi: “Origjinat e Pushtetit, Pronës, Pasurisë, në Shqipërinë pas-totalitare” nga Profesor Artan FUGA