• Kreu
  • /
  • Blog
  • /
  • Biografi
  • /
  • Libër i ri: Gjergj Kastrioti Skënderbeu – Kryqtari i Fundit, nga Virgjil Kule

Libër i ri: Gjergj Kastrioti Skënderbeu – Kryqtari i Fundit, nga Virgjil Kule

Nga: Admin14 Nëntor, 2011

Gjergj Kastrioti Skenderbeu - Kryqtari i fundit, Virgjil Kule (foto)

Përshëndetje miq të librit,

Kemi kënaqësinë t’iu njoftojmë se së fundmi doli në treg edhe libri historik: “Gjergj Kastrioti Skënderbeu – Kryqtari i Fundit” nga autori Virgjil Kule.

Ne e kemi prezantuar këtë libër disa muaj më parë dhe tani kemi kënaqësi ta ofrojmë si pjesë e librarisë tonë.

Një lexues e ka cilësuar librin kështu:

“Libri është me të gjithë kuptimin e fjalës “unik” pasi e tregon Skënderbeun  ndryshe nga sa e njohim deri më sot ne shqiptarët.

Në këtë libër, i cili do ta ndryshojë një herë e mirë perceptimin mitik që kemi për Skëndërbeun, figura e tij shfaqet reale, njerëzore, inteligjente dhe dinake.

Tek “Kryqtari i fundit”, Skënderbeu nuk paraqitet më si një i pashpresë që bredh lart e poshtë me shpatë në dorë në mbrojtje të oborrit të fqinjëve, duke sakrifikuar gjakun e popullit të vet, por si një diplomat dinak, i cili gjatë gjithë jetës së vet qëndroi një hap përpara kundërshtarëve dhe shfrytëzoi aleancat deri në pikën e fundit.

Kësaj here Skënderbeu nuk vjen më si një kalorës naiv donkishotesk por vjen si një komandant dhe prijës largpamës me një projekt të madh, kryqëzatën anti-osmane.

Në libër shfaqen gjithashtu fakte dhe analiza historike që hedhin dritë mbi shumë aspekte të jetës së Skënderbeut që më së shumti nuk janë tepër të qarta për publikun e gjerë.

Tek “Kryqtari i Fundit”, historia e Skënderbeut vjen më e detajuar se kurrë, ajo vjen e shtjelluar vit pas viti, në disa raste edhe muaj pas muaji. Në këtë studim, autori është fokusuar tek veprimtaria diplomatike e Skënderbeut. Është bërë një radhitje dhe interpretim i ri i dokumenteve dhe është pasuruar me dokumente të tjera dytësore që flasin indirekt për veprimtarinë e tij.

Libri “Kryqtari i Fundit” hedh dritë mbi historinë e vërtetë të Skënderbeut. Ai i jep përgjigje të gjitha pikëpyetjeve të deritanishme.”

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Të rejat nga bota e librit, shtator 2020

Sa para mund të fitohet duke shkruar libra?

Një rrugicë

Të rejat nga bota e librit, korrik 2020