• Kreu
 • /
 • Blog
 • /
 • Diskutim: Pse mungojnë lexuesit në Kosovë?

Diskutim: Pse mungojnë lexuesit në Kosovë?

Nga: Admin25 Shkurt, 2010

Lexuesit ne Kosove (imazh)Sipas një shkrimi publikuar së fundmi nga BBC Albanian, lexueshmëria e librit në Kosovë ka rënë ndjeshëm.

Përfundimet e shkrimit bazohet mbi disa burime dhe argumente të ndryshëm si p.sh.:

 • politikat e gabuara të qeverisë së Kosovës
 • defektet e sistemit shkollor
 • shkatërrimi ose gjendja e keqe e institucioneve të kulturës si bibliotekat, etj
 • problemet me botimin, shpërndarjen dhe lëvrimin e librave
 • botimi i pak kopjeve
 • situata e rëndë sociale
 • çmimet relativisht të larta
 • pamundësia për t’i gjetur dhe huazuar librat nëpër biblioteka

Shkrimi mbyllet me fjalët: “Përfundimisht, leximi i librit në Kosovë, ka rënë në shkallën më të ultë të mundshme, saqë mund të na kujtojë edhe atë shprehjen e njohur “na ishte një herë e dikur…”.”

Duke marrë shtysë nga ky shkrim ju ftojmë ta diskutojmë këtë çështjen së bashku brenda këtij bogu. Mirëpresim komentet tuaja…

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Etiketa


Gjithashtu mund të lexoni

Të rejat nga bota e librit, mars 2021

Mbi librin Lavdi Katalonisë, nga George Orwell

Një librashitës në Kansas bindi lexuesit të paguajnë më shtrenjtë se sa në Amazon

Benedict de Spinoza – biografi e shkurtër