• Kreu
  • /
  • Blog
  • /
  • Kuriozitet: Kush e vrau Makbethin ?

Kuriozitet: Kush e vrau Makbethin ?

Nga: Admin15 Gusht, 2010

Makbethi, ShekspiriNë këtë datë, në vitin 1057, Makbethi, mbret i skocezëve, u vra në betejë nga Maloklmi i III-të për t’i zënë fronin. Vite më parë, Makbethi kishte vrarë të atin e Malkolmit, Dunkanin e I-rë. Shekspiri e bazoi versionin e vet të historisë së Makbethit mbi Kronikat e Holinshed-it, shkruar nga Rafael Holinshed-i (Raphael Holished). Holinshedi dhe bashkëpunëtorët e tij shkruan kronikat e historive të Anglisë, Skocisë dhe Irlandës, duke siguruar kështu shkrimet, tabelat, hartat dhe kronologjitë e hershme. Dramat Makbethi dhe Mbreti Lir huazuan materiale të bollshme nga kronikat e Holinshedit.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}


Gjithashtu mund të lexoni

Fjalët “e pista” dhe letërsia

Fjalët “e pista” dhe letërsia

Jordan B. Peterson dhe “12 Rregulla për jetën – një antidot ndaj kaosit”

Jordan B. Peterson dhe “12 Rregulla për jetën – një antidot ndaj kaosit”

Terrori kundër të vërtetës në Bjellorusi

Terrori kundër të vërtetës në Bjellorusi

Të rejat nga bota e librit, mars 2021

Të rejat nga bota e librit, mars 2021