Ana Ahmatova, Poezi

0
126
Ana Ahmatova

Ti je djali im, tmerri im.

E hodha veten në këmbët e xhelatit,

Ccdo gjë është e përzjerë për mua përgjithmonë,

Dhe kush është njeri e kush bishë

Nuk do të jetë kurrë e qartë…

Ana Ahmatova, Rekuiem, 1937

I threw myself at the hangman’s feet,

You are my son, my horror.

Everything’s mixed up for me forever,

And who is a man and who a beast

Will never now be clear . . .

—Anna Akhmatova, Requiem, 1937