Kategoritë

Botuesit

Autorët

E drejta penale Evropiane, J. Pradel, G. Corstens, G. Vermeulen Shihe të plotë

E drejta penale Evropiane, J. Pradel, G. Corstens, G. Vermeulen

E drejta penale evropiane përbëhet nga një tërësi normash të përpunuara nga organe mbikombëtare dhe të përbashkëta të 27 Shteteve të Bashkimit Evropian apo të 47 Shteteve të Këshillit të Evropës.

Info shtesë

SKU001457

Disponueshëria: Ne gjendje

$16.90

Me ulje çmimi!

-20%

$21.13

Titulli: E drejta penale Evropiane
Origjinali: Droit pénal européen
Gjinia: Drejtësi
Autor: Jean Pradel, Geert Corstens, Gert Vermeulen
Shqipëroi: Edmond Xhabija, Valbona Nano
Shtëpia botuese: Papirus
Viti: 2009
fq. 736
Pesha: 0.761 kg
ISBN: 978-99956-808-7-9

Mbi librin

E drejta penale evropiane përbëhet nga një tërësi normash të përpunuara nga organe mbikombëtare dhe të përbashkëta të 27 Shteteve të Bashkimit Evropian apo të 47 Shteteve të Këshillit të Evropës.

Kjo e drejtë ka si qëllim të zhvillojë bashkëpunimin midis shteteve, veçanërisht për krimin e organizuar, si dhe të sigurojë respektimin e të drejtave të njeriut sipas Konventës Evropiane të të Drejtave të Njeriut. Ajo synon gjithashtu të mbrojë, nëpërmjet sanksioneve penale ose thuajse penale, rregullat komunitare, si për shembull ato të konkurrencës.

E drejta penale evropiane është në zhvillim të plotë, sidomos pas shumimit të instrumenteve evropiane dhe veçanërisht pas krijimit të organeve mbikombëtare si Europoli dhe Eurojust-i.Ky botim përfshin si ligjet dhe institucionet e reja edhe ndryshimet e Traktatit të Lisbonës.