Kategoritë

Botuesit

Autorët

Si te permiresojme shendetin emocional, Oliver James Shihe të plotë

Si te permiresojme shendetin emocional, Oliver James

Fjala "lumturi" merr kuptime të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Për disa, lumturi do të thotë kënaqësi, për disa të tjerë, lumturi janë disa çaste fluturake hareje.

Info shtesë

Disponueshëria: Në gjendje

$7.89

Me ulje çmimi!

-20%

$9.86

Titulli: Si të përmirësojmë shëndetin emocional
Origjinali: How to develop emotional health
Gjinia: Udhërrëfyes praktik
Autori: Oliver James
Shqipëroi: Granit Zela
Shtëpia botuese: Pegi
Viti: 2016
Fq. 162
Pesha: 0.203 kg.
ISBN: 978-9928-228-26-0

Mbi librin

Fjala "lumturi" merr kuptime të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Për disa, lumturi do të thotë kënaqësi, për disa të tjerë, lumturi janë disa çaste fluturake hareje. Në vend që të mundohemi patjetër të jemi "të lumtur", autori Oliver James na inkurajon të kujdesemi për shëndetin tonë emocional, i cili përbëhet nga pesë elemente kryesore: aftësia për të kuptuar veten, përjetimi i së tashmes, marrëdhëniet tolerante dhe të ndërsjella, origjinaliteti në profesion dhe qasja argëtuese ndaj jetës.

Duke na udhëhequr me shembuj konkretë për secilin element, autori paraqet disa strategji për të përmirësuar secilin prej tyre. Po të kuptojmë ndikimet dhe pasojat që kanë mbi ndërveprimet tona të përditshme ngarkesat emocionale të lidhura me të shkuarën dhe fëmijërinë tonë, ne mund të zbulojmë se si t'i shmangim zakonet dhe veprimet negative dhe të bëhemi më të ndërgjegjshëm për to.

Fragment nga libri

Në situata të caktuara mund të kemi pyetur veten: Pse jemi të ndryshëm nga vëllezërit, motrat apo nga fëmijët tanë, në aspektin e shëndetit emocional?! Një nga të fshehtat e ruajtura më mirë nga shkenca moderne është fakti se kjo ka të bëjë pak ose aspak me gjenet...

Roli i gjeneve në shëndetin emocional është i papërfillshëm... shëndeti emocional lidhet me përvojën tonë jetësore. Janë katër përvoja të tilla kryesore të cilat, të marra veç e veç apo së bashku, përcaktojnë shëndetin emocional në moshë të rritur.