Kategoritë e librave

Librat sipas botuesit

Autorë të përzgjedhur

PayPal

Njoftime me email

Shqiptaret midis Perendimit dhe Lindjes, Eqrem Cabej Shihe të plotë

Shqiptaret midis Perendimit dhe Lindjes, Eqrem Cabej

Kjo ese e përmbledhur mbi letërsinë dhe kulturën shqiptare, e shkruar gati 70 vjet më parë, konsiderohet akoma edhe sot si një tekst themeltar për kuptimin dhe shpjegimin e historisë dhe mentalitetit shqiptar.

Info shtesë

SKU000219

Disponueshëria: Në gjendje

Kjo është kopja e fundit!

$8.24

Me ulje çmimi!

-10%

$9.16

Klientët që blenë këtë libër, blenë edhe...

Titulli: Shqiptarët midis Perëndimit dhe Lindjes
Eseistikë
Autori: Eqrem Çabej
Shtëpia botuese: Çabej, 2006
fq. 126
Pesha: 0.26 Kg.

Mbi librin

Kjo ese e përmbledhur mbi letërsinë dhe kulturën shqiptare, e shkruar gati 70 vjet më parë, konsiderohet akoma edhe sot si një tekst themeltar për kuptimin dhe shpjegimin e historisë dhe mentalitetit shqiptar.Në kapituj të shkurtër, por intensive që trajtojnë elementet e ndryshëm që influencojnë formimin e karakterit të një populli dhe kulturës së tij, autori përshkruan karakteristikat gjeografike të vendit, diskuton origjinën e emrit të popullit, forcat centrifuge në karakterin shqiptar dhe influencat e huaja, d.m.th çdo gjë që e bën Shqipërinë një udhëkryq mes lindjes dhe perëndimitAnalizohen fiset e veriut dhe të jugut, zonat tradicionaliste të maleve dhe bashkimi kombëtar, për të arritur në konkluzione interesante dhe me vlerë rreth folklorit dhe letërsisë. Esseja shënon perspektiva të rëndësishme për studimin e këtij vendi dhe të popullit te tij, studim që edhe sot e kësaj dite ngelet për t’u plotësuar në pjesën më të madhe.