Kategoritë

Botuesit

Autorët

Raport prej Qytetit të Rrethuar, Zbigniew Herbert Shihe të plotë

Raport prej Qytetit të Rrethuar, Zbigniew Herbert

Ndonëse polak, Zbigniew Herbert nuk është romantik. Në poezitë e tij, ai argumenton jo duke e ngritur temperaturën, por përkundrazi, duke e ulur në atë pikë ku vargjet nis e djegin paragjykimet e uritura të lexuesit, si një gardh hekuri në dimër.

Info shtesë

Ky është ekzemplari i fundit!

$11.27

Me ulje çmimi!

-20%

$14.08

Titulli: Raport prej Qytetit të Rrethuar
Gjinia: Poezi
Autori: Zbigniew Herbert
Shqipëroi: Romeo Çollaku
Shtëpia botuese: Aleph
Viti: 2015
Fq. 298
Pesha: 0.381 kg.
ISBN: 978-9956-4165-4-1

Koment nga Josif Brockijt

Ndonëse polak, Zbigniew Herbert nuk është romantik. Në poezitë e tij, ai argumenton jo duke e ngritur temperaturën, por përkundrazi, duke e ulur në atë pikë ku vargjet nis e djegin paragjykimet e uritura të lexuesit, si një gardh hekuri në dimër.

Ai është poet modern jo sepse ai shkruan në vers libre, por sepse arsyeja përse ai përdor këtë është tejet modern. Lindur më 1924, Herbert i përket asaj gjenerate europiane që pa vendlindjet të bëheshin gur e pluhur – dhe në rastin e Herbertit rubël.

Paksa naivë, njerëzit e këtij brezi i lidhën metrat e rregullt me rregullat sociale që i pruri kombet e tyre buzë katastrofës. Ata vetë kërkuan një formë të re e të drejtpërdrejtë ligjërimi, të rrokshme, jo të zbukuruar. Më fjalë të tjera, ndryshe nga pjesa perëndimore, modernizimi i Europës Lindore del që u motivua historikisht.